Film

Skribent

Tobias Andersson

18 maj 2023 | 13:01

Eddie Murphy i remake av komediklassikern ”Rosa pantern”

Han kommer ta sig an rollen som den klantige poliskommissarien Clouseau. En riktig kultkaraktär!
Eddie Murphy slog igenom stort som den rappkäftade snuten Axel Foley i ”Snuten i Hollywood”. Nu är han i förhandling med att kliva in i rollen som en annan och aningen mer klantig poliskaraktär med fransk brytning. Närmare bestämt kultfiguren Jacques Clouseau från klassiska komediföljetongen ”Rosa pantern”, som nu ska få en remake enligt The Hollywood Reporter.
 
Från början av sextiotalet till tidigt åttiotal var det Peter Sellers som axlade rollen som kommissarie Clouseau. Oftast var han på jakt efter en stulen diamant vid namn Rosa pantern, därav filmseriens titel. Iklädd långrock och med förstoringsglaset i högsta hugg löste han brotten med mer eller mindre lyckade metoder – samtidigt som hans nitiske chef förskräckt bevittnade Clouseaus klantiga fadäser.
 
Nu är det alltså Eddie Murphy som ska ta sig an den komiska rollen när ”Rosa pantern” får remake. En roll som säkert kommer passa honom som handen i handsken.
 
Peter Sellers som den klantige Clouseau. Nu tar alltså Eddie Murphy över den ikoniske karaktären.
 
”Rosa panterns” vinjettintro blev välkänt med sitt soundtrack och tecknade animationer. Enligt uppgifter till The Hollywood Reporter ska denna remake med Eddie Murphy gästas av animerade figurer. Det kanske blir en liknande komedi som ”Vem satte dit Roger Rabbit”?
 
Senast ”Rosa pantern” fick sig en remake var 2006 som även fick en uppföljare ett par år senare.
| 18 maj 2023 13:01 |