OSCARS 2019

Skribent

Alexander Dunerfors

7 februari 2019 | 09:00

Dwayne Johnson tackade nej till att leda Oscarsgalan i år

The Rock påstår att han var förstahandsvalet, innan Kevin Hart blev tillfrågad.
Oscarsgalan går som bekant utan en värd i år. Men innan hela Kevin Hart-debaklet kunde Dwayne Johnson ha fått jobbet att leda galan. Johnson berättar på Twitter:

"Jag var deras förstahandsval till att leda galan i år, och mitt mål var att göra den roligaste och mest underhållande Oscarsgalan någonsin. Vi försökte hårt, men vi fick inte ihop det eftersom jag filmar "Jumanji". Synd, men kanske en annan gång."
 
 
Johnson skyller alltså på inspelningarna av "Jumanji: Welcome to the Jungle"-uppföljaren och att det inte fanns tid för honom att förbereda sig inför Oscars. Lustigt nog är Kevin Hart också med i filmen, och verkade trots det redo att leda Oscars.

Men efter att gamla Twitter-skämt dök upp ville Akademin att Hart skulle be om ursäkt, varpå han valde att hoppa av giget. De senaste veckorna har det visat sig att jobbet som Oscarsvärd är ett jobb som få i Hollywood verkligen vill ha. Förhoppningsvis kan Dwayne Johnson övertalas till Oscars 2020 istället... om han nu inte ställer upp i presidentvalet.
| 7 februari 2019 09:00 |