Skribent

EvaEpic

24 februari 2012 | 19:01

Dwayne Johnson svingar sitt svärd ännu en gång

Brett Ratner gör film av Steve Moores serie "Hercules: The Tracian Wars" och tanken är att Dwayne Johnson ska spela huvudrollen.

För ett tag sen ryktades det om att regissören Brett Ratner ville göra film ihop med producenten Avi Lerner om Herkules. Men för ett litet tag sen så rapporterades det om att Ratner arbetade med ett lite annorlunda Herkules-projekt - "Hercules: The Thracian Wars", en film för MGM Pictures som är baserad på Steve Moores serie med samma namn. Enligt Variety ska Dwayne Johnson spela denna forntida legend.

Ett utdrag ur Moores serie ger oss en liten inblick i vad vi kan förvänta oss:

"För nära 3,200 år sedan, vandrade en plågad själ på denna jord, varken människa eller gud: Herkules, en kraftfull son till Zeus, och han har inte fått känna annat än lidande. Efter att ha förlorat sin familj, vände sig denna mörka själ ryggen till gudarna och finner endast tröst i blodiga strider. Han finner sex själar som binds samman för deras passion för slagsmål och den överhängande närvaron av döden - de ifrågasätter aldrig vart de ska eller vem de ska strida mot, bara hur mycket de kommer att få i gengäld. Kungen av Thrace har anlitat dessa legosoldater för att få hans män att gå med i den största armén genom tiderna och att träna dem till att bli så blodtörstiga och skoningslösa som möjligt. Det är dags för dem att öppna ögonen och se hur långt de har fallit och se den smala, farliga väg till deras personliga befrielse..."

Vi får väl se om denna typ av hjälteepos går bättre än Johnsons tidigare filmer som "The Scorpion King". Det gick visserligen bra för "Clash of the Titans", men är inte riktigt ett mästerverk. Johnsons karriär är byggd på hans val att spela i actionfilmer, vissa med komiska tendenser. I år kommer vi att få se honom i bland annat "Journey 2: The Mysterious Island" och "G.I. Joe 2: Retaliation". Han är visserligen som gjord för att spela Herkules, frågan är bara om publiken är sugna på ännu en sandalfilm?

| 24 februari 2012 19:01 |