Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 juni 2021 | 08:30

Dwayne Johnson i actionpackade julfilmen "Red One"

"Red One" sätter självaste jultomten i ett storslaget actionäventyr.
Charmige actionknutten Dwayne Johnson fortsätter sin bulldozer-karriär i Hollywood med ännu ett ambitiöst projekt. I actionkomedin "Red One" får självaste tomten känna på vild och galen "Fast & Furious"-fart.

Enligt Collider ska filmen bli ett världsomspännande juläventyr som ska passa hela familjen. Idén kommer från producenten Hiram Garcia, som jobbat med Johnson på många filmer så som "Jumanji", "Hobbs & Shaw", "Red Notice" och kommande "Jungle Cruise".

- "Red One" är otroligt speciell för mig, en historia jag har velat berätta i åratal. Det blir ett episkt och nervkittlande actionäventyr som vänder upp och ned på den älskade mytologin krign julen, säger Garcia.
 
Manusförfattare är Chris Morgan, som står bakom många av "Fast & Furious"-filmerna samt spinoffen "Hobbs & Shaw". Amazon Studios vann rättigheterna till "Red One" i ett hetsigt budkrig. Planen är att påbörja inspelningen nästa år och ha filmen klar för en julpremiär 2021 på deras streamingtjänst Prime Video.

Dwayne Johnson ser vi närmast på bio och Disney+ i äventyrsfilmen "Jungle Cruise" i slutet av juli. Han dyker snart också upp i "Red Notice" som sägs vara en av Netflix dyraste filmproduktioner. Just nu spelar han in DC-filmen "Black Adam", så alla fans kan vara lugna - The Rock ska ingenstans på ett bra tag.
| 29 juni 2021 08:30 |