Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 maj 2016 | 21:15

Dwayne Johnson gör superhjältefilmen "Doc Savage" med Shane Black

Som Superman... fast härligt weirdo.
Vi väntar fortfarande på att höra något nytt om ”Shazam”, där Dwayne Johnson länge har varit aktuell för en roll. Men snart får han göra superhjältefilm iallafall. The Rock har skrivit på för huvudrollen i Shane Blacks ”Doc Savage”.

Han delar med sig av nyheterna på Facebook med orden: 

”Främsta anledningen till att jag ser fram emot att spela Doc Savage… HE'S A F*CKING HILARIOUS WEIRDO!””Doc Savage” föddes i serietidningsform redan 1933, och är därmed äldre än Batman, Superman och de flesta superhjältar vi känner till idag. Han var även en stor inspiration till just Superman - Doc har kallats för ”Man of Bronze” och har flera likheter med Clark Kents alter ego, inte minst förnamnet. 

Han har fostrats av forskare till att bli en supermänniska, och är starkare och smartare än de allra flesta. Men han är också obekväm i sociala situationer, något som filmen säkert kommer att lyfta fram.

”Jag kan förstå varför Supermans skapare bara tog det bästa från Doc Savage och utelämnade weirdo-bitarna. För oss är det just weirdo-biten som gör Clark ”Doc” Savage grym!”, skriver Dwayne Johnson. 

Det är som upplagt för en fartfylld actionkomedi, speciellt när Shane Black skriver manus och regisserar. Han gjorde ”Iron Man”-trilogins bästa del och är nu bioaktuell med ”The Nice Guys”.
| 30 maj 2016 21:15 |