Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 augusti 2015 | 10:00

Dungeons & Dragons blir episk långfilm

Warner Bros. tar klassiska papper-och-penna-rollspelet till vita duken, igen.
Grattis alla rollspelare därute! Efter en infekterad rättslig tvist mellan Sweetpea Entertainment och leksaksföretaget Hasbro har det nu blivit klart att Warner Bros. kommer att göra en  storfilm av det anrika rollspelet "Dungeons & Dragons". Så här säger Greg Silverman på Warner:

- Vi är så taggade på att ge liv åt "Dungeons & Dragons"-världen på vita duken. Det är det överlägset mest välkända varumärket inom fantasy, som är en genre som är välsignad med väldigt passionerade fans. D&D innebär ändlösa kreativa möjligheter, vilket get våra filmskapare fantastiska möjligheter att glädja och hänföra både gamla fans, men också tittare som är helt nya inför varumärket.

David Leslie Johnson har skrivit ett manus till filmen, vilket är en smula oroande då han tidigare legat bakom manuset till ultrakalkonen "Wrath of the Titans". Ingen regissör är tillfrågad än så länge.

Den rättsliga processen har varit både invecklad och tråkig, men det har i praktiken rört sig om en kamp mellan Warner Bros. och Universal om vem som skulle få rättigheterna att göra en film. Vad filmen kommer handla om är oklart. Grundmaterialet är otroligt utförligt och består som bekant inte bara av en enda historia, utan snarare av tusentals olika. Det kan alltså bli allt mellan helt fantastiskt, och fruktansvärt uselt, beroende på vilken regissör Warner Bros. bestämmer sig för att anlita. Vi får hoppas på det bästa. Senast studion gjorde ett försök med licensen resulterade det i den pajiga filmen från år 2000, som sportade Jeremy Irons i en av rollerna.

Vilken regissör hade du velat se tackla "Dungeons & Dragons"?
| 4 augusti 2015 10:00 |