Serie

Skribent

Alexander Svensson

4 november 2023 | 17:00

"Dune"-serien är äntligen på gång - med en ny titel

Serien ska utspela sig tio tusen år innan Villeneuves filmer.
Att “Dune” ska få en prequel-serie har varit känt länge. Den avsedda titeln har varit “Dune: The Sisterhood” och tanken är att vi tittare ska få följa Bene-Gesseritt-häxorna tio tusen år innan Paul Atreides liv.
 
Att få serien gjord har dock varit något av en ökenvandring för alla involverade, då såväl skådespelare, regissörer och showrunners hoppat på projektet bara för att sedan lämna. Bland de som inte längre är ombord är svenske “Chernobyl”-regissören Johan Renck och "Game of Thrones"-skådisen Indira Varma.
 
Nu verkar det dock som att HBO Max äntligen fått sin prequel på fötter. IGN rapporterar att serien nu är under produktion i Ungern, och att den dessutom har en sprillans ny titel: “Dune: Prophecy”. Inspelningarna kan äga rum då HBO varit listiga nog att i första hand anställa skådespelare som inte är knutna till det strejkande amerikanska skådisfacket SAG-AFTRA.
 
Med reservation för fler avhopp så har “Dune: Prophecy” en rollista som bland annat består av Emily Watson (“Chernobyl”), Olivia Williams (“The Crown”), Jodhi May (“The Witcher”), Sarah-Sofie Boussnina (“Knightfall”), Shalom Brune-Franklin (“Cursed”), Travis Fimmel (“Vikings”) och Mark Strong (“Kingsman”). Showrunner är Alison Schapker som tidigare arbetat på bland annat “Altered Carbon” hos Netflix. Denis Villeneuve finns med som producent.
 
“Dune: Prophecy” väntas, om allt går som det ska (vilket det iochförsig inte gjort hittills) ha premiär under senare halvan av 2024.
 
Hur ser dina förväntningar ut på "Dune: Prophecy"?
| 4 november 2023 17:00 |