Serie

Skribent

Jonna Vanhatalo

7 februari 2016 | 21:00

Drick dig förberedd inför nya säsongen av "Game of Thrones"

Varje gång någon säger ”Winter is coming” - ta en värmande shot vodka.
Aldrig känns ett år så långt som när man väntar på att nästa säsong av "Game of Thrones" ska börja. Det är snart dags för den sjätte i omgången och nervositeten är stor liksom förväntningarna skyhöga. 

Är det äntligen dags för de överlevande Stark-syskonen att få lite flyt? Kommer drakmorsan Daenerys göra något annat än bara bida sin tid? Överlevde Jon Stark? Hur kommer Cersei hämnas sin förnedring? Vem kommer ligga med vem? Och så klart - kommer favoriten kola vippen?

För att göra väntan lite kortare och förhoppningsvis en aning roligare, kommer här ett förslag på hur du kan förbereda dig och kanske till och med färska upp minnet över vad som tidigare hänt och samtidigt hålla vätskebalansen någorlunda intakt.

Följande rekommendation gäller när ni är fyra vuxna som spelar.

Förberedelser: Köp en bag in box av ett billigt rött vin, två eller tre 6-pack folköl (starkare och alla kommer ångra spelet dagen efter), samt en flaska vodka. Inget dryckespel utan vodka om finnen får bestämma. Men givetvis får ni själva välja vad som ska ingå. Nötter, en påse turkisk peppar och vatten är dock obligatoriskt på bordet.

Då så. Dags att börja. 1. Ni inleder lite försiktigt med att helt enkelt ta en nöt och en klunk vin varje gång någon dricker i serien. Skål!

2. Varje gång ni ser en bröstvårta, klappa den egna, hylla den tyst för dig själv och skåla sedan med en skvätt vin för alla tuttar i världen.

3. Varje gång någon påpekar Tyrions längd, gå ner på knäna och låt den som är längst hålla ett tal som handlar om hur storleken inte har någon betydelse. Avsluta med en munfull öl.

4. När någon dör, ta en turkisk peppar i munnen, tugga sönder och skölj ner med ett litet glas folköl. Precis, ni fattar nu varför folköl.

5. När någon säger ordet "cunt" ska ni resa er upp höja vinglaset och högt säga, "jag är en cunt och du är en fjant. Skål."

6. Varje gång någon säger ”Winter is coming” eller i andra ord refererar till att det är kallt ska ni krama om och värma varandra innan ni tar en shot vodka. Kramar värmer bara så mycket.

7. När en whitewalker dyker upp ska ni springa och gömma er. Och förbli gömda tills whitewalkern är borta. Efteråt ska ni dricka en stor klunk öl och vara glada över att ni lever.

Medium 61d4a9c9a9f0faec7ffa0970774113d2 white walkers gif

8. När någon har sex, ska ni småsippa på en valfri dryck så länge sexakten fortgår. Handlar det om incest ska ni först slänga i er en näve valfria snacks.

9. När ett eller flera av Stark-barnen dyker upp, ska samtliga resa sig, ropa "Hoooodooor" och svepa en liten mängd vin.

10. Säger någon ”Valar Morghulis” upprepar du frasen, höjer ditt glas och tar en shot.

11. Varje gång en död karaktär omnämns, ska ni skåla och hålla en tyst sekund. 

12. Varje gång Daenerys tar ett svårt beslut med tveksam min och uttrycksfulla ögonbryn, tar ni två klunkar vin, alternativt öl och hoppas att hon snart får tummen ur och gör något mer än tar dessa svåra beslut med tveksam min och uttrycksfulla ögonbryn.

13. När ni ser en drake spotta eld, ska ni svepa ett glas vatten och säga ramsan ett, ett, två, lätt att slå. (Bra att påminna sig ifall, gud förbjude, brandkår någon gång skulle behövas.)

14. Vi ni köra hardcore, ta en klunk vin varje gång någon säger ”My lord”.Spelet fungerar till vilket avsnitt som helst i valfri säsong. Dock kan det vara bra att just nu köra en recap av de senaste. Efteråt är ni fulla, glada och ett steg närmare starten av säsong 6.

Observera att detta bara är rekommendationer, gäller vuxna personer utan missbruksproblematik och tanken är att det ska vara skoj. Spyr någon är spelet slut. Skål.
| 7 februari 2016 21:00 |