Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 november 2023 | 18:00

Drag queens vs zombies i trailern till ny skräckkomedi - från Florida

Dags för en ny omgång zombies och denna gång får de värdiga motståndare i form av - drag queens i Florida! Se trailern till ”Big Easy Queens” här.
Zombies - skräckfilmsgenrens ständigt döda varelser som ständigt stiger från graven och ställer till med oreda på vita duken. Från de krypande, långsamma varelserna i George Romeros milstolpe ”Night of the Living Dead” till läskigt kvicka monster i ”Resident Evil”-filmerna.
 
De har stött på många olika motståndare under filmhistorien men troligen aldrig drag queens - fram tills nu. I skräckkomedin ”Big Easy Queens” möts de i en skruvad gangstermusikal med voodoo-ingredienser.
 
Lågbudgetfilmen är inspelad i Florida men utspelas i New Orleans bland två rivaliserande gangsterdrottningar, Minnie Bouvèé (Eric Swanson) och Poodle Mackenzie (Jennifer McClain). Minnie avrättar Poodles entourage men blir snart förföljd av en mystisk figur som kanske är hennes egna syster ute efter hämnd för att Minnie stulit hennes man.
 
Filmen beskrivs som en ”överdriven, utsökt neo-giallo dränkt i blod” och hade premiär på festivalen Popcorn Frights Film Festival, där den vann publikens pris. Den har sedan dess cirkulerat på en rad amerikanska filmfestivaler. Osäkert om den tar sig till Sverige men självklart håller vi tummarna.
 
Med drag queens i huvudrollerna kan det i dagens klimat vara lämpligt att förklara att filmen varken riktar sig till eller har medverkande barn...
 
Se poster och trailer här:
 
 
 
Får du lust att se "Big Easy Queens"?
| 16 november 2023 18:00 |