Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 oktober 2023 | 07:00

Dracula kommer hem lagom till Halloween

Skräckfilmen ”The Last Voyage of the Demeter” har till slut fått ett svenskt premiärdatum.
Den skulle ha gått upp på bio i somras. Så blev det inte - svaga biointäkter i USA satte spiken i kistan för de planerna. Men snart får skräckfans något nytt att bita i på VOD istället, när ”The Last Voyage of the Demeter” når sin destination.
 
I slutet av oktober landar norske regissören André Øvredals monsterrysare på digitala tjänster i Sverige.
 
Filmen baseras på vad som är ett enda kapitel i Bram Stokers klassiska roman om greve Dracula. Historien följer den fruktade blodsugaren när han hakar på som fripassagerare på ett fartyg till London. Som titeln antyder är det inte många som kommer fram vid liv…
 
 
MovieZines recensent Andreas Samuelson gav betyget 3/5 till "en ytterst välgjord, välspelad och sevärd vampyrrulle i klassisk anda". Han skriver också att filmens Dracula är ett "skrämmande monster" och att "skräckveteranen Javier Botets rangliga uppenbarelse funkar fint för karaktären med imponerande makeup".
 
Dracula är för övrigt het i år. Det här är årets andra film om den ikoniske skurken. I våras kunde vi se skräckkomedin ”Renfield” där Nicholas Hoult spelade en stackars anställd till världens värsta boss (Nicolas Cage). Även den finns nu att hyra digitalt.
 
”The Last Voyage of the Demeter” kommer ut på video-on-demand 30 oktober.
 
| 12 oktober 2023 07:00 |