Film

Skribent

Mats Karlsson

23 juni 2010 | 18:10

Dr. Strange närmar sig bioduken

Marvelkaraktären har nu fått manusförfattare och planen är att visa upp mystikern på bioduken.

Det är manusförfattarna Thomas Donnelly och Joshua Oppenheimer som har fått det angenäma uppdraget att skriva manus till "Dr. Strange, rapporterar Deadline. Duon har tidigare skrivit manus till "Conan" och ett utkast till "Cowboy and Aliens".

Som jag skrev om tidigare har Marvel tidigare sagt att de vill ha sin karaktär filmatiserad och nu har de i alla fall tagit första steget. Det är dock oklart om det i slutänden blir lång- eller kortfilm. Men just nu verkar planen vara att göra en långfilm.

Skaparen Stan Lee har redan uttryckt sin önskan att få honom filmatiserad.

- Jag skulle vilja se Dr. Strange och filmen kommer nog förr eller senare. Han är ju så annorlunda och jag tror att de skulle göra ett bra jobb med honom.

En liten beskrivning av karaktären kommer här:

Stephen Strange är en briljant, men för självsäker kirurg som förlorar sin stadighet i sina händer när han råkar ut för en bilolycka. Efter att ha vandrat på Jorden i syfte att hitta sig själv kommer han till Himalya och går igenom flera olika prov att bli Sorcerer Supreme, världens mäktigaste magianvändare.

Det har redan dykt upp några förslag på vem som skulle passa som mystikern och en del av riktigt intressanta. MTV har spaltat upp fem av sina favoritkandidater som du ser nedan.

George Clooney, Johnny Depp, Hugh Laurie, Viggo Mortensen och Liam Neeson.

Vilken av dem (eller någon helt annan) får din röst?

| 23 juni 2010 18:10 |