Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 september 2019 | 11:00

"Downton Abbey 2"? Producenterna diskuterar en uppföljare

Fler intriger på den brittiska herrgården att vänta - om fansen vill se en fortsättning.
Brittiska dramat "Downton Abbey" dominerar biodukarna just nu, och visar att tv-fansen fortfarande älskar dessa karaktärer. Bli inte förvånad om studion snart offentliggör en uppföljare - såna planer diskuteras redan. Producenten Gareth Neame berättar:

- Vi har några idéer kring vad vi skulle vilja göra härnäst, om det blir av. Tittarna är vana att se alla sex säsonger hemma i vardagsrummet. Vi måste motivera dem till att gå ut och köpa en biobiljett. Om det funkar, och filmen går bra, blir vi nog alla sugna att återvända.

Seriens skapare Julian Fellowes tillägger:

- Vi ska se om det finns en aptit för mer. Om folk får mersmak. Och sen tittar vi på hur vi kan ta de olika historierna vidare.
 
 
Vänta er dock inget alltför annorlunda, enligt intervjun med Entertainment Weekly:

- Vi kommer låta lite tid passera så att saker och ting reder ut sig själva. Men jag tror inte att vi ska ta det i en helt annan riktning, säger Fellowes.

Sen återstår den lilla detaljen att samla ihop ett 20-tal upptagna skådespelare på nytt, men de flesta verkar taggade på mer "Downton Abbey" enligt producenterna. Speciellt då filmen slog både Rambo och Brad Pitt på amerikanska biodukar i helgen, och har redan spelat in 75 miljoner dollar världen över.

Vad tyckte ni om "Downton Abbey"-filmen? Vad vill ni se i en eventuell uppföljare?
| 25 september 2019 11:00 |