Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2020 | 12:00

"Don't Breathe 2" är färdiginspelad

Se upp igen, blindstyre! Den nagelbitande thrillern från 2016 får en uppföljare.
Thrillern "Don't Breathe Again" har inte gjort mycket väsen av sig på sistone, men nu kommer ett efterlängtat besked: den är redan inspelad och klar. Skådespelaren Stephen Lang meddelar via Twitter att filmen spelades in i serbiska Belgrad (givetvis med corona-säkerheten i fokus).
 
 
Lang återvänder i uppföljaren till den intensiva thrillern "Don't Breathe" från 2016. I originalet spelade han en blind men farlig man som slår tillbaka när tre ungdomar bryter sig in i hans hus. Slutet lämnar dörren öppen för en fortsättning, men vad exakt är det vi ska få se? Handlingen hålls än så länge hemlig.

Regissören Fede Alvarez berättade för MovieZine hösten 2016 om vad vi kan förvänta oss (eller snarare vad vi inte ska förvänta oss).

- Filmen blir inte vad ni tror den ska bli. Vi följer inga regler för hur en uppföljare ska se ut. De flesta uppföljare är mer av samma, och det här är inte i närheten. Du kommer inte att få se samma film igen, men förhoppningsvis en bättre film.

Alvarez har dock lämnat över registolen till sin manusförfattarkollega Rodo Sayagues ("Evil Dead"). Filmen väntas komma ut någon gång under 2021.
| 9 oktober 2020 12:00 |