Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 januari 2017 | 15:00

”Doctor Strange 2” kommer dröja

”Marvel har alldeles för många filmer på gång”, säger regissören Scott Derrickson.
2016 var ett riktigt starkt år för superhjältar på vita duken. Bland annat fick vi ju stifta bekantskap med Benedict Cumberbatchs rätt härliga "Doctor Strange", kirurgen som lärde sig använda magi. Regissören Scott Derrickson bjöd på en visuell fest inspirerad av ”Inception”, och jag tror att många med mig gärna återvänder till den världen. 

Men någon ”Doctor Strange 2” finns inte med på Marvels att-göra-lista. Inte just nu iallafall, enligt Derrickson:

- Jag har ingen aning om var den skulle platsa in. Jag har hållt mig borta, jag behövde en paus. Jag har börjat läsa tv-piloter, och jag kanske gör en dramaserie innan ”Doctor Strange 2”, om den någonsin blir av.

Den goda nyheten är att Scott Derrickson själv vill regissera uppföljaren. Men som sagt, det finns ett stort ”om”, säger han till EW.com:

- Just nu tror jag inte att Marvel tänker ringa. De gör alldeles för många filmer samtidigt. Med tanke på hur nära involverade de är i utvecklingen, inspelningen och efterproduktionen, har de händerna fulla.



Marvel-fans har mycket att se fram emot i år. ”Guardians of the Galaxy vol. 2” släpps i maj, ”Spider-Man Homecoming” i juli och ”Thor: Ragnarök” i november. Man har just börjat inspelningen av ”Black Panther” samt två ”Avengers”-uppföljare, och inom kort startar även ”Ant-Man and the Wasp”. 

Så troligtvis ska vi inte räkna med en ”Doctor Strange 2” förrän i Fas 4, och tidigast år 2020. Men Cumberbatch återvänder med karaktären redan i ”Thor: Ragnarök” och i ”Avengers: Infinity War”.

I Sverige lockade "Doctor Strange" 216.000 biobesökare. Filmen släpps på blu-ray och dvd den 20 mars.

Vill ni se mer av "Doctor Strange"? Kommentera nedan.
| 30 januari 2017 15:00 |