Film

Skribent

Jakob Åsell

3 augusti 2017 | 11:00

Divergent-finalen är på väg till tv-skärmarna

Efter en svikande biopublik flyttar franchisen sin final in i tv-rutan.
Efter att ansatsen mot nya film-adaptioner i Divergent-serien hejdats av den ekonomiska floppen med “Allegiant” så har Lionsgate meddelat att studion ämnar att ta det avslutande kapitlet “Ascendant” till tv-formatet istället. Utöver detta bakslag för den tvådelade finalen så har både regissören Robert Schwentke och stjärnan Shailene Woodley hoppat av i tv-flytten.
 
Veronica Roths tre Divergent-böcker handlar om tonåringarna Tris och Four som kämpar sig fram i en framtid där människor delas in i fraktioner baserade på deras personlighetsdrag. Den avslutande boken "Allegiant" var tänkt att delas upp i två filmer, men efter floppen med den först delen "Allegiant" väntar nu alltså en bantad framtid för det avslutande kapitlet.
 
Nu har Lionsgate kopplats samman med den amerikanska kabel-tv-kanalen Starz, som bland annat visar “American Gods”, skriver Deadline. Vilken form tv-produktionen kommer ha är ännu oklart. Det har tidigare varit tal om en tv-film som ska knyta ihop säcken från Divergent-filmerna och senare, möjligen en spin-off-serie med nya karaktärer.
 
Det är ännu osäkert om filmseriens övriga stjärnor Theo James, Ansel Elgort, Bill Skarsgård och Miles Teller följer med i flytten från vita duken till tv-rutan då budgeten lär behöva bantas. Lionsgate har avböjt att kommentera frågan.
 
 

Läs även: Divergent-finalen står utan regissör

| 3 augusti 2017 11:00 |