Film

Skribent

Alexander Svensson

23 januari 2024 | 19:00

Disneyfans får sin önskan uppfylld: "Önskan" finns nu att köpa digitalt!

Disneys senaste animerade storfilm med Ariana DeBose och Chris Pine går nu att köpa i digitalt format.
“Önskan” (“originatitel “Wish”) är Disneys senaste animerade storfilm, och handlar om den unga Asha som får hjälp av en önskestjärna för att rädda kungariket Rosas från den maktgalne kungen Magnifico.
 
“Önskan” har en fin rollista, med Ariana DeBose (“West Side Story”) som Asha, Alan Tudyk (“Rogue One: A Star Wars Story”) som hennes get Valentino, och Chris Pine i rollen som Magnifico. I den svenska dubbningen hör vi bland andra Daniela Rathana och Peter Jöback.
 
“Önskan” gick upp på amerikanska biodukar i november förra året (här i Sverige fick vi se den först i december), men blev inte den succé som Disney förmodligen hoppats på. Kritikerna upplevde inte att filmen uppfyllde deras önskningar, och biografintäkterna räckte knappt till att matcha produktionsbudgeten.
 
Nu är det då dags för Disney att se om “Önskan” kan göra bättre ifrån sig digitalt. Idag har den nämligen premiär på digitala köptjänster här i Sverige, och går att införskaffa hos bland andra Apple, Amazon och SF Anytime. Än så länge går den bara att köpa, som hyrfilm blir den först tillgänglig den 11 april.
 
| 23 januari 2024 19:00 |