Film

Skribent

Thomas Linnaeus

13 juli 2023 | 21:15

Chocken! Disney skalar ner på Star Wars och Marvel: "Ni har fått för mycket"

Toppchefen Bob Iger menar att det har pumpats ut alldeles för mycket material från filmbolaget.
Räkna med mindre från bland annat Star Wars och Marvel, om man ska tro Disneys VD Bob Iger. Toppchefen berättar i en ny intervju med CNBC, att det har pumpats ut för mycket material på Disney+, och att det är därför filmjättens senaste filmer har floppat på bio:
 
- Man drar sig tillbaka, inte bara för att fokusera, utan också som en del av vårt initiativ för att dra ner på kostnaderna. Att spendera mindre på det vi gör och tjäna mindre, berättar Iger.
 
Några av Disneys senaste filmer är “Ant-Man and the Wasp: Quantumania”, “Elemental” och “Indiana Jones and the Dial of Destiny”, och alla dessa har misslyckats med att fånga in biobesökarna.
 
- Det har varit några besvikelser. Vi skulle ha önskat att några av våra nyare projekt skulle ha gått bättre. Jag tror att viljan att utöka vårt innehåll för att göra Disney+ mer lockande, så slutade det med att det gick utöver våra anställda, när det kommer till deras arbetstid och fokus, fortsätter Iger.
 
Av hela Disneys portfölj väljer Iger deras superhjälte-universum för att illustrera hans uppfattning:
 
- Marvel är ett bra exempel på detta. Innan Disney+ hade varumärket knappt varit i tv-branschen på någon betydande nivå. De ökade inte bara sin filmproduktion, utan det slutade med att de gjorde ett antal tv-serier, och ärligt talat resulterade det i minskad fokus och uppmärksamhet från publiken.
 
Vad skulle du villja att Disney slutade lägga pengar på?
| 13 juli 2023 21:15 |