Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 februari 2021 | 09:20

Disney+ planerar för ett storslaget Magic Kingdom-universum

Disneyparker och filmklassiker inspirerar flera nya tv-serier.
Spännande nyheter för alla Disneynördar! Streamingtjänsten Disney+ blir snart hem för ett gäng nya tv-serier, inspirerade av nöjesparker som Disneyland och Disneyworld.

Satsningen, som går under namnet Magic Kingdom Universe, överses av Ronald D. Moore (tv-skaparen bakom "For all Mankind" och "Battlestar Galactica"). Tanken är att han ska upprepa vad Kevin Feige gjort för Marvel Cinematic Universe och producera flera serier som länkas samman tematiskt.
 
Namnet kommer från Magic Kingdom, en av nöjesparkerna som utgör Walt Disney World i Florida och kännetecknas av det enorma prinsess-slottet. (Vi rekommenderar dokumentären "Disneyparkernas historia" för den som vill få en närmare titt.)
 
 
Första projektet ut blir "The Society of Explorers and Adventurers" - en serie där "nöjesparkernas alla världar och karaktärer från de klassiska filmerna existerar på riktigt i en annan verklighet", skriver Hollywood Reporter.

- Jag är ett enormt fan av Disneyland i Anaheim, jag besöker den ofta för att åka alla attraktioner. Att få jobba med något som betytt så mycket för mig som barn, det kunde jag bara inte tacka nej till, säger Moore.
| 23 februari 2021 09:20 |