SPONSRAT

Skribent

MovieZine

23 mars 2017 | 11:00

Disney och symfoniorkester gör episk filmkonsert ihop

Ett biobesök blir knappast mer storslaget! Under påskveckan blir det Sverigepremiär för Disney Live in Concert med specialvisningar av ”Pirates of the Caribbean”.
Vad har Jack Sparrow, en svart pärla och en 60-man stor symfoniorkester gemensamt? I april intar de alla Stockholm i en rafflande fusion mellan filmvisning och symfonikonsert.

För första gången i Sverige visas "Disney Live in Concert: Pirates of the Caribbean - Svarta Pärlans förbannelse", en filmvisning ackompanjerat av en 60-manna symfoniorkester som spelar filmmusiken live. 

Den 12-13 april kommer man på Stockholm Waterfront kunna få se den klassiska äventyrsfilmen, samtidigt som Stockholm Concert Orchestra spelar soundtracket, komponerat av Hans Zimmer och Klaus Badelt, live. Tävla & vinn biljetter här!



En starkare filmupplevelse


Disney Live in Concert har spelats världen över, med allt ifrån klassiska ”Fantasia” till Tim Burtons ”Alice i Underlandet”: 

Initiativtagarna till arrangemanget, Magnus Einarsson, vd, och Johan Ahlin, kapellmästare på Stockholm Concert Orchestra, har under flertalet år velat ta konceptet till Sverige.

- Att titta på kvalitativ film och samtidigt uppleva musiken live från talangfulla musiker i en stor symfoniorkester gör hela filmupplevelsen så mycket starkare. Det är därför vi är så glada över att vi äntligen kan få bidra med detta till Stockholms kultur- och nöjesscen, och särskilt inom en genre som tidigare inte funnits här, säger Magnus Einarsson, vd för Stockholm Concert Orchestra.


"Pirates of the Caribbean" släpptes sommaren 2003 och blev startskottet på en mycket populär Disney-franchise. Filmen nominerades till fem Oscars, och Johnny Depp fick spela den helsköne kapten Jack Sparrow i fyra uppföljare. 

Har du redan sett filmen? Inte så här, vågar vi garantera. Missa inte chansen att uppleva detta storslagna piratäventyr på nytt med livemusik! "Disney Live in Concert: Pirates of the Caribbean - Svarta Pärlans förbannelse" spelas i tre föreställningar: 12 april kl 19.30, samt 13 april kl 15.00 och kl 19.30, på Stockholm Waterfront.

| 23 mars 2017 11:00 |