Film

Skribent

Thomas Linnaeus

1 juni 2023 | 13:30

“Hamilton”-regissören ansluter till Disneys nya “Vaiana”

Musikalregissören Thomas Kail har fått jobbet att göra live action av det animerade havsäventyret från 2016.
Disney har gjort succé med formatet att göra om sina animerade filmer till spelfilmer. “Lilla sjöjungfrun" släpptes på bio precis och givetvis har filmjätten andra stora projekt på gång. För ett tag sen blev det klart att “Moana”, eller “Vaiana” som titeln blev i Sverige, ska bli spelfilm och nu har regissören blivit tillsatt, skriver The Hollywood Reporter.
 
Thomas Kail tar över registolen från John Musker och Ron Clements som gjorde originalet från 2016. Kail har tidigare varit stor inom musikalvärlden och arbetat bland annat med Lin-Manuel Mirandas “Hamilton” - vilket är lite kul för Miranda skrev även musik för den animerade “Vaiana”.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Thomas Kail bland annat gjort "Hamilton" och livemusikalen "Grease Live!".
 
“Vaiana” är ett äventyr som utspelar sig runt om Stilla havet. Här får vi följa en flicka från en polynesisk stam som måste ge sig iväg på jakt efter en halvgud för att rädda sitt folk. Auli‘i Cravalho spelar titelrollen och återvänder som producent i nya filmen. Dwayne Johnson gör rösten som halvguden Maui och kommer spela samma roll igen när “Vaiana” blir spelfilm.
 
Har det gått tillräckligt lång tid för att “Vaiana” ska bli film igen?
| 1 juni 2023 13:30 |