Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 april 2019 | 11:30

Disney lägger ned storfilmen "Mouse Guard"

Två veckor innan inspelningen skulle börja.
Idris Elba och Andy Serkis i huvudrollerna. "The Maze Runner"-regissören Wes Ball bakom kameran. 170 miljoner dollar i budget. Fantasyäventyret "Mouse Guard" såg ut att bli en riktig storfilm, men med bara två veckor kvar till inspelningsstart säger Disney stopp.

Filmen låg i utveckling hos 20th Century Fox innan studion köptes upp av Disney. De nya ägarna väljer dock att lägga ner projektet utan förklaring.
 
Hollywood Reporter spekulerar i om filmen låg för nära deras egna projekt som "Djungelboken" och "Lejonkungen". En möjlig förklaring är också att Disney vill låta Fox fokusera på mindre påkostade familjefilmer.

"Mouse Guard" har liknats vid en "Game of Thrones med möss", och var tänkt att använda motion-capture för att få liv i alla djurkaraktärer. Historien i serieförlagan utspelar sig i en medeltida värld utan människor.
 
 
Är det bara jag, eller låter det här som ett väldigt riskfyllt projekt? En påkostad CGI-film utan en särskild känd förlaga - efter fiaskot med "Nötknäpparen" gör nog Disney helt rätt i att hålla i plånboken.

Producenterna bakom "Mouse Guard" kan ta projektet vidare till andra studios eller till Netflix, vi får vänta och se om någon är intresserad.
| 19 april 2019 11:30 |