Film

Skribent

Jerry Fogselius

1 april 2019 | 00:00

Disney köpte fel Foxx

Filmjätten har hamnat i en riktig rävsax.
Häromveckan kunde vi rapportera att Disneys planer på att köpa upp 21st Century Fox, slutligen gick i lås. Problemet är bara att de tycks ha köpt helt fel räv. Kostymnissarna hos Disney måste ha blandat ihop en del viktiga papper, eftersom de 71,3 miljarder dollarna som var menade att gå till 21st Century Fox, istället hamnade i fickan på stjärnskådisen Jamie Foxx.
 
Foxx har tidigare medverkat i de animerade filmerna "Rio" och dess uppföljare "Rio 2", vilka båda två är producerade av filmstudion 20th Century Fox. En grävande journalistisk gissning är att Jamie Foxxs kontrakt för den ännu ej utannonserade "Rio 3" låg framme på något skrivbord hos 20th Century Fox, just samma dag som Disney var där för att lägga beslag på 21st Century Fox. Jamies "Rio 3"-kontrakt fyllde Disney sedan i (och skrev på) med uppgifter om 71,3 miljarder dollar i arvode, i tron att de därmed köpte upp 21st Century Fox.
 
Disney har ju handlat på sig lite allt möjligt bara under de senaste åren, så det är förstås svårt att hålla reda på alla finstilta detaljer när det är dags att öppna plånboken... Ryktet går att de i skrivande stund mest rycker på axlarna och fnissar åt denna senaste blunder, eftersom 71,3 miljarder dollar är rena småslantar för jätteföretaget.
 
Hur detta missförstånd än gick till, är det åtminstone en sak som är säker: Jamie skrattar förmodligen hela vägen till banken just nu.
 
April, april!
| 1 april 2019 00:00 |