Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

28 september 2023 | 12:30

Disney+ hotar sina användare: Jakten på lösenordsdelare börjar i höst

Delar du och en kompis på ett Disney+-konto? Ja, då kan det bli dags att tänka om.
Nu verkar det som att det är slut på det roliga, i alla fall om man delar ett konto på Disney+ med någon. För nu ska filmbolaget påbörja jagandet av lösenordsdelare, rapporterar The Verge.
 
Lyckligtvis är dock inte Sverige första målet, utan alla kanadensiska användare av streamingtjänsten, som nu fått ett mail från Disney.
 
Hur man ska genomföra denna förändring är dock oklart. I mailet står det bara att "Vi inför begränsningar för möjligheten att dela ditt konto eller inloggningsuppgifter utanför ditt hushåll".
 
Delar man ändå sitt lösenord med någon, så blir Disney inte glada. Läser man i de kanadensiska användarvillkoren som nu uppdaterats, så står det att kontot kan bli borttaget ifall man bryter mot reglerna.
 
Disney skriver även att “Om du inte har rätt konto, får du inte dela din prenumeration utanför ditt hushåll. Detta avser samlingen av enheter som är kopplade till din primära personliga bostad och som används av de personer som bor där.”
 
Denna förändring kommer att ske den 1 november i Kanada. Rimligtvis kommer Disney att börja trappa upp jagandet på lösenordsdelare i övriga länder efteråt.
| 28 september 2023 12:30 |