Film

Skribent

Anders Eklöf

21 januari 2022 | 09:30

Disney gör remake av "Aristocats"

Inom en snar framtid får vi höra "Alla snubbar vill ju vara katt" igen, i en remake av "Aristocats" från 1970.
I den här takten kommer Disney snart ha slut på gamla klassiska tecknade filmer att återuppliva med dagens teknik, med tidigare varierande resultat som "Lejonkungen", "Aladdin" och "Skönheten och odjuret".
 
Nästa projekt de har på gång är en live action-remake av "Aristocats" från 1970, regisserad av "Pelle Kanin"-regissören Will Gluck och skriven av Keith Bunin ("Framåt"). Det rapporterar sajten Deadline.
 
Filmen handlar om ett gäng lyxlirare till katter - mamma Duchess och hennes tre kattungar Berlioz, Marie och Toulouse, som bor i Paris. När deras ägares butler får reda på att katterna kommer ärva hennes stora förmögenhet kidnappar han dem och släpper ut de på landet, i hopp om att han ska få ärva istället. Med hjälp av den charmiga katten Thomas O'Malley tar de sig hem för att stoppa betjäntens ondskefulla planer.
 
 
Filmen är kanske mest känd för sången "Alla snubbar vill ju vara katt" ("Ev’rybody Wants to Be a Cat"), som med utan tvekan även kommer vara med i den nya versionen.
 
Originalet regisserades av Wolfgang Reitherman och hade engelska röster av bland annat Phil Harris och Eva Gabor. Filmen var en succé och drog in 191 miljoner dollar. 
 
Enligt rykten kommer den nya versionen av "Aristocats" ha en liknande animerad stil som "Lady och Lufsen" från 2019, som släpptes direkt på Disney+. Det finns ingen information om huruvida den här kommer till streamingtjänsten eller går upp på biograferna.
 
Vad tycker du om Disneys nyversioner? Tror du att "Aristocats" kan fungera?
 
| 21 januari 2022 09:30 |