Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2014 | 15:00

Disney gör animerad film om homosexuella prinsar?

Tyvärr inte - men många gick på skämtet i veckan.
Efter många årtionden av prinsar och prinsessor som får varandra och lever lyckliga i alla sina dagar, känns det som hög tid för en modernare variant. Det tyckte satirsajten Amplifying Glass, som i en artikel hittade på följande:

"Disney producerar sin första animerade långfilm med två öppet homosexuella karaktärer som blir kära, och mot slutet hittar de lyckan i ett samkönat sagobröllop. "Princes" får biopremiär hösten 2015", står det att läsa på sajten.

Det finns till och med en "första bild från filmen":"Nyheten" har delats på Facebook över 250.000 gånger och spreds vidare av många medier som missade en liten detalj; sajten ägnar sig åt humor och satir snarare än verkliga nyheter. 

Det finns däremot en alldeles verklig barnbok kallad "The Princes and the Treasure", men filmatiseringen av Disney? Helt påhittad.

Bland kommentarerna fanns både hyllningar...

- Det skulle vara helt underbart om filmen blev av. Jag har hundratals vänner som skulle gå och se den. Någon borde ordna en Kickstarter-kampanj för en sån här film!

…och idioter:

- Puh! Jag trodde det var sant. Men det skulle inte förvåna mig om det ändå händer. Världen är på väg åt helvete. God help us all.

Walt Disney Studios sägs för övrigt vara ett mycket gayvänligt företag som stöttar sina anställda och sponsrar Pride-firanden. Och det finns ju dock gott om smygisar redan nu: både i "Lejonkungen" och "Mulan" hittas karaktärer som HBT-världen kunnat identifiera sig med

Men trots det lär det dröja innan öppet homosexuella prinsar och prinsessor blir en självklar del av filmer som "Frost" eller "Trassel". 
| 15 november 2014 15:00 |