Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 augusti 2019 | 15:35

Disney börjar presentera internationella datum och priser för Disney+

Tillsammans med USA kommer även Kanada och Nederländerna att släppa den nya streamingtjänsten den 12 november.
THR rapporterar att Disney har släppt de första datumen och priserna för sin kommande streamingtjänst Disney+. De första länderna som tjänsten kommer att rullas ut till blir USA, Kanada och Nederländerna, de kommer att få tillgång till tjänsten den 12 november. En vecka senare släpps Disney+ även i Australien och Nya Zeeland. 
 
Disney har tidigare sagt att de planerar att ha släppt tjänsten i alla länder man planerar att lansera den i inom två år - och att man räknar locka mellan 60-90 miljoner prenumeranter innan 2024. I Europa har man tidigare sagt att det är början på 2020 som gäller, men med tanke på att Nederländerna får tjänsten redan på premiärdagen är det inte helt omöjligt att man vill lansera tjänsten på flera ställen redan i år. 
 
För oss svenskar kan det också vara av intresse att titta på prissättningen på Disney+ i Nederländerna, då det sannolikt kommer att stämma ganska väl överens med vad priset kommer att landa på här i Sverige. Priset kommer i Nederländerna att ligga på 6,99 euro per månad eller 69,99 euro per år. Med största sannolikhet lär det innebära att priset här i Sverige bör hamna på 79 kr per månad eller 799 kr per år, om man följer samma modell även här (som i fallet med Amazon Prime där priset följer euron). Det kan jämföras med den amerikanska versionen som kostar 6,99 dollar per månad eller 69,99 dollar per år, samt Kanada och Australien som får betala 8,99 per månad och Nya Zeeland som landar på 9,99 av sina motsvarande länders valutor.
 
Tessa Thompson lånar ut rösten till Lady i nya "Lady och Lufsen".
 
Vi har tidigare rapporterat om många av de kommande filmerna och serierna som kommer att finnas tillgängliga på Disney+, men en av de största nykomlingarna på tv-sidan är givetvis den nya Star Wars-serien "The Mandalorian" medan vi på filmsidan kommer att få ta del av en ny live-action-version av "Lady och Lufsen". Nu får vi bara hoppas att Disney snart går ut med fler länders officiella datum - och att Sverige/Norden är med nästa gång!
 

Läs också: Allt du behöver veta om nya streamingtjänsten Disney+

 
Kommer du att ge Disneys nya streamingtjänst en chans när den väl dimper ned här i Sverige? Kommentera gärna nedan!
| 19 augusti 2019 15:35 |