Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

4 mars 2024 | 15:00

Digitalpremiär: Historien om Elvis Presley ur en annan vinkel

Priscilla Presleys relation med Elvis kommer till liv i gripande biopic.
Oscarsvinnaren Sofia Coppola ("The Beguiled", "The Bling Ring") är tillbaka med en biopic om Priscilla Presleys liv och relation med the King. Priscilla är med ombord som producent och själva film är baserad på hennes bok "Elvis och jag" från 1985. 
 
 
I huvudrollerna syns Cailee Speaney ("Pacific Rim: Uprising") som titelkaraktären och Jacob Elordi ("Euphoria") spelar Elvis. Speaney brer på stort och gör en känslosam och nyanserad tolkning av Priscilla, medan Elordi är en trovärdig och oberäknelig Elvis med ett minst sagt problematiskt beteende. 
 
Filmen togs emot med öppna armar av kritiker och för Jonna Vanhatalo på MovieZine var det inget undantag. Hon delade ut en fyra i sin recension och skriver att ""Priscilla" är en stämningsfull och sinnlig upplevelse i rosa fluff, skarp eyeliner och hårspray. Men under ytan är detta en studie i grooming, och det känslomässiga, men också fysiska fängelse det resulterar i. 
 
Idag får filmen digitalpremiär och blir tillgänglig på SF Anytime och liknande tjänster. 
 
Fun fact: Elvis Presley Enterprises har inte godkänt filmen eller att Coppola använde sig av Elvis musik. vilket i sin tur har lett till att man tagit till kreativa knep för att komma runt det. 
 
Vad tycker du om "Priscilla"? Kommentera nedan. 
| 4 mars 2024 15:00 |