Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 december 2022 | 18:00

Den nya, norska "Jönssonligan"-filmen finns nu att se i Sverige

"Olsenbanden" har precis fått ett nytt tillskott, 23 år efter den senaste filmen.
På senare år har den svenska filmserien om Jönssonligan fått sig några nya tillskott, i form av två reboots. Nu har även norrmännen valt att uppdatera sin version, "Olsenbanden", som släppte flera filmer mellan 60- och 90-talet. 
 
"Olsenbanden - Siste skrik" är film nummer femton i ordningen, men den första på 23 år. Handlingen utspelar sig nu i ett modernt Oslo, men följer fortfarande trion Egon, Benny och Kjell, som ännu är på jakt efter den perfekta kuppen som kommer att göra dem till miljonärer. Deras senaste idé är att bryta sig in på ett Edvard Munch-museum och stjäla "Skriet", men snart får andra personer reda på planerna, och försöker göra allt för att stoppa dem. 
 
De tre centrala rollerna spelas av Anders Baasmo ("Exit", "En iskall jävel"), John Carew ("Maleficent 2", "The Playlist") och Elias Holmen Sørensen ("Bergakungen", "Lilyhammer"). I rollistan hittas också Tarjei Sandvik Moe, känd som Isak från "Skam". 
 
 
"Olsenbanden - Siste skrik" hade norsk biopremiär i september, och finns nu även att se i Sverige. Från och med idag hittas den som digital köpfilm på plattformar som SF Anytime, iTunes och YouTube, och lär vid ett senare datum också bli tillgänglig att hyra. 
| 19 december 2022 18:00 |