Film

Skribent

MovieZine

5 december 2018 | 11:00

"Die Hard" är inte en julfilm enligt ny undersökning

Trots att den ständigt hamnar i topp på listor över bästa julfilmer.
"Die Hard" släpptes mitt under sommaren år 1988, men handlingen utspelas som vi alla känner till på julafton, då poliskonstapeln John McClane hoppas på att försonas med sin fru under sistnämndas kontors-julfest. Tyvärr blir det inte riktigt som han tänkt sig då terrorister intar byggnaden, och han får istället spendera julen med att bekämpa den legendariske Hans Gruber och hans hantlangare.
 
Det är en viktig fråga. Kanske den viktigaste frågan i vår tid. Om du är en av alla de människor som anser att John McTiernans guldrulle de facto är världens bästa julfilm (likt vår egen Jakob Åsell) så har nu en undersökning gjorts som visar att du har fel.
 
Genom en undersökning gjord av Morning Consult och The Hollywood Reporter går att utläsa att enbart 25% av vuxna amerikaner tycker att "Die Hard" är en julfilm. En stor majoritet i form av 62% håller inte alls med om detta, och 13% hade ingen åsikt i frågan (vilka fåntrattar). 2200 personer deltog i den superviktiga undersökningen.
 
Detta går såklart helt i linje med vad huvudpersonen själv anser, då Bruce Willis tidigare i år tydligt proklamerade att nej, "Die Hard" är inte en julfilm under en roast på Comedy Central.
 
Men! Vi hade visst inte hört det sista i frågan. En av filmens manusförfattare, Steven E. de Souza, ansåg bestämt att "Die Hard" visst är en julfilm, som svar på en direkt fråga om filmens julstatus. Kampen om "Die Hard":s julfilms-status går alltså vidare...
 
 
Vilken sida står du på? Är "Die Hard" en julfilm eller inte?
| 5 december 2018 11:00 |