Skribent

Patrik Jonsson

15 december 2011 | 23:01

DiCaprio gör "Beat the Reaper"

I veckans TV-rapporter berättar vi att Netflix har tagit hand om rättigheterna till "Hemlock Grove" och att J.J. Abrams gör nya serien "Maine".

Leonardo DiCaprios produktionsbolag har nyligen sålt ett projekt till HBO. Serien, som är en thriller, går under namnet "Beat the Reaper" och ska baseras på boken med samma namn. Det hela ska handla om en nyligen utexaminerad doktor som bär på ett kriminellt förflutet då han arbetade för en större och känd kriminell familj. Naturligtvis så kommer tiden ikapp honom och därmed hotar att förstöra hans nya liv.

Jag har nämnt den tidigare, Netflix, den internetbaserade streamingkanalen som roffar åt sig intressanta serier på löpande band och nu är de nära att göra det igen. Först tog de "House of Cards", sedan fortsättningen på "Arrested Development" och nu är det så gott som klart att de även får rättigheterna till "Hemlock Grove". Serien är en rysare skapad av Eli Roth som baseras på den ännu outgivna romanen av Brian McGreevy. Den första säsongen ligger på 13 avsnitt.

Superproducenten, ja det är lika bra vi börjar att kalla honom för detta, J.J. Abrams har ännu ett projekt på gång och den här gången så är det för CW. Det är dock en udda combo som ligger bakom den aktuella serien för Abrams har nämligen parat ihop sig med skaparen av "One Tree Hill"(!!!). Det hela ska handla om ett hotell i Maine och serien går också för tillfälligt under just namnet "Maine". That's it liksom, inget övernaturligt som tidsresor, aliens eller andra stygga monster, endast ett hotell i Maine. Nåväl, vi får väl vänta och se hur serien blir, men varken skaparen av "One Tree Hill" eller kanalen CW får mig särkskilt peppad eller intresserad.

Ice Cube har fått huvudrollen i ett av FX:s kommande projekt, serien heter "Eye for an Eye" och där ska isbiten spela en sjukvårdare som tröttnar på att ständigt ta emot våldsoffer. Han tar helt enkelt lagen i egna händer och ger sig ut som någon slags vigilant i hopp om att få fast de skyldiga. Är det någon som jag är trött på så är det Ice Cube men det är en helt annan historia.

A&E har köpt in ett nytt snutdrama kallad "The Box" och serien kommer från inga mindre än Barry Levinson och Tom Fontana. Vad som dock skiljer detta snutdrama från andra är att avsnitten endast kommer att vara en halvtimma långa där det mesta kommer att utspela sig i själva förhörsrummen. Ja tänk er "In Treatment" där terapeuten har bytts ut mot en förhörsledare. Kan faktiskt bli bra detta.

I slutet av förra veckan så utannonserade Fox sitt vårschema och både "Touch", "Alcatraz" och den tidigare nedlagda komediserien "Breaking In" finns med. Det har ju varit mycket om och men kring i alla två av de här serierna, men nu så har alltså Fox slutligen "bestämt" sig för att sända dem. Här är en länk till schemat. Frågan är väl nu hur Fox kommer att hantera inte bara en, utan tvåÅ, nya storserier? Lika bra att man är redo på en nedläggning av minst en av dem, ja jag är faktiskt smått oroad. Kom även ihåg att fiaskot "Terra Nova" redan lär ha sugit ur kanalen rätt så mycket pengar, så i nuläget så ger jag dessvärre inte mycket för deras omdöme.

Nyheter i korthet;

Ellen Barkin kommer att göra ett gästframträdande i "Modern Family".

Mycket talar för att ABC har lagt ned sin nya komediserie "Man Up" då den inte finns med på deras vårschema.

Uma Thurman har fått en roll i NBC´s kommande musikaldrama "Smash".

U.S.A. Network har skjutit upp premiären av "Common Law", serien skulle egentligen ha haft premiär redan i januari men nu siktar istället kanalen på en sommardebut.

HBO sägs nu vara väldigt nära att beställa ett pilotavsnitt av "The Viagra Diaries" med Goldie Hawn i huvudrollen.

ABC´s sagodrama "Once Upon A Time" tappade för tredje veckan i rad tittarsiffror i söndags då ytterligare nio procent noterades ha försvunnit. Konstigt? Nej det tycker jag inte, lägg ned skräpet.

Steve Carell kommer att låna ut sin röst till den kommande säsongen av "The Simpsons".

FX har gett komediserien "The League" ytterligare en säsong, den fjärde i ordningen.

Den gamla träningsnarkomanen Jane Fonda har knipit en roll i Aaron Sorkin´s & HBO´s kommande drama "Newsroom". Jane Fonda må höra till gamla nyheter, men serien lär nog bli bra.

I veckan så avslöjades nomineringarna till SAG Awards så jag tänkte runda av det hela med en länk till de lyckliga utvalda.

Kan väl tillägga att undertecknad är mäkta besviken iom avsaknaden av både "Homeland" "Justified" och "Boss". En smärre skandal, man undrar ju om de ens har kollat in alla serier eller ifall de bara nominerar de som är mest etablerade?

| 15 december 2011 23:01 |