Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 februari 2024 | 10:00

"Diablo IV" och andra Activision-spel kommer till Game Pass

Efter Microsofts köp av Activision Blizzard blir det hyllade actionrollspelet "Diablo IV" deras första spel som dyker upp på prenumerationstjänsten Game Pass.
Under förra året köpte till sist Microsoft det stora spelföretaget Activision Blizzard för cirka 752 miljarder kronor, med spel som "Call of Duty", "Warcraft", "Overwatch" och "Diablo".
 
Igår gick de tillsammans ut med att "Diablo IV" blir det första spelet från Activision Blizzard som kommer till prenumerationstjänsten Xbox Game Pass, från och med den 28 mars.
 
Det hela avslöjades under ett avsnitt av den officiella Xbox-podcasten, där chefen för företaget Sarah Bond även berättade att fler spel från Activision och Blizzard är på gång till tjänsten.
 
 
När köpet gick igenom i slutet av förra året berättade Microsoft Gaming-chefen Phil Spencer att Game Pass-prenumeranter inte ska förvänta sig att spel från Activision Blizzard släpps på tjänsten vid release, som andra Xbox-spel.
 
- Vissa kommer bli besvikna av det här. Köpet är långsiktigt, så faktumet att vi inte släpper spelen på dag är lite synd, men jag ser väldigt mycket fram emot framtiden, sa han då.
 
"Diablo IV" släpptes till konsoler och PC den 30 maj förra året och fick fina recensioner. Vi gav det betyget 5 av 5 och skrev att vi "älskar varenda sekund och vill inte göra något annat än att spela resten av livet". Vi utsåg det dessutom till ett av förra årets bästa spel.
 
Ska du spela "Diablo IV" med Game Pass?
| 16 februari 2024 10:00 |