Serie

Skribent

MovieZine

15 augusti 2022 | 09:15

Detta ska ”Bäckström” säsong 3 handla om

Kjell Bergqvist och gänget drar till Mallorca för att reda ut ett ouppklarat fall. Idag startar inspelningen.
Idag startar inspelningen av en tredje säsong av "Bäckström" i Göteborg. I den nya säsongen tar sig mästerdetektiven Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) an sitt hittills enda olösta fall, mordet på hans barndomskärlek Sally. Utredningen för honom snart till Palma på Mallorca där resan tar en oväntad vändning när en man hittas mördad i hotellpoolen.
 
– Bäckström med sällskap drar söderut i denna säsong! En weekendresa som naturligtvis hamnar på polisens konto och där ledningen till slut undrar hur lång kan en weekend vara? Uppenbarligen hur lång som helst med hjälp av diverse lögner! Världens bästa mordutredare tenderar att också bli världens största lögnare. Men även om lögnerna numera lätt genomskådas så skiter väl Bäckström i det! Att ljuga helt öppet är ju en konst i sig! Eller?, säger Kjell Bergqvist.
 
Den tredje säsongen av "Bäckström" är fritt baserad på Leif GW Perssons karaktär Evert Bäckström och inspirerad av boken "Linda – som i Lindamordet". Inspiration är också hämtad från den verkliga utredningen som polisen valt att kalla ”Operation Playa”.
 

Evert Bäckströms enda olösta fall

 
Världens bäste mordutredare, kriminalkommissarie Evert Bäckström, får ingen ro. Hans enda olösta fall, mordet på hans barndomskärlek Sally, tynger hans samvete.
 
I hopp om att hitta ledtrådar i Sallyfallet reser Bäckström till Palma på Mallorca tillsammans med kollegan Niemi (Rolf Lydahl) och hans dotter Alice (Mira Lydahl). Storsint, som han är, tar han också med sig grannpojken Edvin (Elvis Stegemar). Alla behöver de en välförtjänt semester. I bakhuvudet har han också på agendan att besöka Iris, Sallys kusin som numera är bosatt på ön.
 
De checkar in på ett lägenhetshotell som drivs av Tussan (Helena Bergström), mamma till poliskollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren). Men snart har Bäckström ett nytt fall att ta sig an när en man hittas mördad i hotellpoolen.
 
Det visar sig att mannen varit en del av ”Operation Palma”. En avancerad under-cover-operation där tre svenska poliser, under ledning av åklagare Xenia Wall (Julia Marco Nord), kartlägger en svensk knarkliga som smugglar droger från Sydamerika via Palma till Sverige.
 
I rollistan finns också Peshang Rad, Filip Berg och Pekka Strang. "Bäckström" säsong 3 beräknas ha premiär på C More under 2024.
| 15 augusti 2022 09:15 |