Spel

Skribent

Lina Svensson

19 februari 2020 | 19:30

Det uppskattade rollspelet "Gothic" får en remake

Var du en av dem som spelade "Gothic" när det kom år 2001? Snart kommer du att kunna njuta av detta spel på nytt i en uppiffad remake.
Det var i december förra året som spelförlaget THQ Nordic laddade upp en kortare demo på Steam. Demon visade sig innehålla en uppiffad version av inledningen i spelet “Gothic”, ett rollspel som släpptes år 2001. Studion ville se om det fanns något intresse för en nyversion av spelet, vilket det snabbt skulle visa sig att det fanns.
 
Närmare 180.000 personer spelade igenom demon under december och efteråt fick demon en hel del positiv feedback. Vilket i sin tur ledde till att goda nyheter nu har släpps från förlaget. Spelet “Gothic” kommer att få en remake. THQ Nordic meddelade detta på deras hemsida. I meddelandet stod det att man redan nu har satt ihop ett team i Barcelona som fått det ärofyllda uppdraget att utveckla spelet. 
 
För den som ännu inte har testat på spelet “Gothic” kommer här en kort sammanfattning kring storyn i spelet. Människor och orcher har krigat mot varandra i evigheter, och människorna är på väg att förlora. Kungen över människoriket inser att deras enda räddning är att samla ihop magiska stenar från gruvorna som dom i sin tur kan använda i kampen mot orcherna. Men att gräva efter dessa stenar är långt ifrån ett riskfritt arbete.
 
Han kommer då på den briljanta iden att han kan skicka ner dömda brottslingar i hålorna för att leta efter dessa stenar. Som sagt, detta är ett farligt jobb som ingen vill ta sig an. Så för att brottslingarna inte ska kunna rymma från sitt uppdrag sätts en stor, magisk barriär upp för att innesluta själva gruvan, men saker och ting går på tok.
 
Det finns ännu ingen information kring när remaken kommer att släppas, men förmodligen någon gång under nästa år.
 
 
Har du spelat "Gothic" tidigare? Vad tyckte du? Kommer du att spela remaken när den väl har släppts? 
 
| 19 februari 2020 19:30 |