Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 juni 2020 | 22:20

Det spökar på IKEA i skräckkomedin ”Horrorstör”

Oscarsvinnande producenterna bakom ”1917” gör film av Grady Hendrix roman.
De svenska IKEA-varuhusen har inspirerat författaren bakom parodiboken ”Horrorstör”, som nu ska bli film.

Historien utspelar sig hos möbelkedjan Orsk i Cleveland, där de anställda varje morgon hittar saboterade möbler - förstörda Kjerring-hyllor, krossade Glans-vaser och sönderslagna Liririp-garderober är ett mysterium som gäckar cheferna. Tre modiga anställda går med på att vakta varuhuset över natten… oförberedda på att möta sin värsta skräck i de mörka korridorerna.

Grady Hendrix kommer själv att skriva manus baserat på sin debutroman ”Horrorstör” från 2013 (utgiven på svenska som "Bokea - Inredning till döds"). Författaren berättar för Deadline:

- Jag skrev ”Horrorstör” som både rolig och läskig, och ville samtidigt hedra de anställda krigare som fyller på våra varuhus. Att få göra film av min roman är en dröm som blir sann. Jag ser fram emot att fånga publiken med mig i detta helvete bland platta paket. Orsk är det ultimata spökhuset, fyllt av oändliga gångar, mordiska spöken och krångliga, påhittade skandinaviska produktnamn.

Bakom adaptionen står New Republic Pictures, delfinansiärer och producenter på Sam Mendes Oscarsvinnande drama ”1917”. Boken skulle en gång i tiden filmas som tv-serie för AMC, men nu blir det istället vita duken. 
| 15 juni 2020 22:20 |