Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 november 2016 | 15:00

Det ser mörkt ut för nya ”Stargate”

Roland Emmerich planerade en ny trilogi, men har kommit på andra tankar.
Den tilltänkta rebooten av ”Stargate” blir troligtvis inte av. Kanske lika bra det?

Det är nu tre år sen som regissören Roland Emmerich stolt tillkännagav sin plan att öppna Stargate på nytt, och att det skulle bli hela tre filmer. Ingen vet varför. Men det låter som att idén får ligga kvar i manushögen. 

Emmerichs producent Dean Devlin säger i en intervju med Empire att:

- Det såg bra ut i några månader, men nu ser det inte lika bra ut. Det är mycket som måste lira samtidigt, och ett tag så trodde vi att alla bitar skulle falla på plats. Sen föll det bara isär. 

Ett manus skrevs av Nicolas Wright och James A. Woods, ansvariga för sommarens rymdkalkon ”Independence Day: Återkomsten”. Möjligen är detta en orsak till att ingen studio vill kastar pengar över Emmerich igen.

Men enligt Devlin är idén med en ”Stargate”-reboot inte helt skrotad än:

- Jag känner att om vi gjorde ”Stargate” på rätt sätt, så skulle fansen gilla det. Och om vi sabbade det så skulle de ta avstånd. Som de ju borde. Men jag vill inte göra något om risken finns att sabba det, och det är en av anledningarna till att vi avvaktar.


I "Stargate" från 1994 såg vi James Spader som nördig forskare och Kurt Russell som hård soldat, som fann en portal till en annan värld och tid. Flera tv-serier följde.

Har ni sett "Stargate" och finns det potential för nya filmer? Kommentera nedan.
| 18 november 2016 15:00 |