RYKTE

Skribent

MovieZine

22 oktober 2021 | 20:00

Det ryktas om en ny "Hulk"-film från Marvel Studios

Marvel Studios spelar in "World War Hulk" redan nästa år, om rapporterna stämmer.
Är en ny solofilm på gång för allas vår gröne jätte Hulken?

Bli inte alltför uppspelta ännu för detta är bara ett obekräftat rykte. Men Geeks WorldWide påstår sig veta att Marvel Studios står redo att börja filma "World War Hulk" redan under 2022. Marvel har bokat in några premiärdatum för än så länge hemliga filmer år 2023 och 2024, där en "Hulk"-film lätt skulle kunna slinka in.

Vad är "World War Hulk"? I seriernas värld är det en populär berättelse där Hulken har blivit bannlyst från Jorden av en grupp hjältar kallade Illuminati, och återvänder för att utkräva sin hämnd. "World War Hulk" var uppföljaren till "Planet Hulk" där karaktären kämpade i gladiatorliknande spel på planeten Sakaar (låter det bekant så lånade "Thor: Ragnarök" delar av just den storyn).

Det där med rättigheterna då? Universal Pictures har haft rättigheterna till karaktären Hulken, och de solofilmer som släppts hittills ("Hulk" från 2003 och "The Incredible Hulk" från 2008) är deras verk. Men i samband med dessa rykten kan man tänka sig att Hulken-rättighetenra har återgått till Marvel, skriver Comicbook.com.

Fansen har länge väntat på att Mark Ruffalos Avengers-karaktär skulle få sin egna film. Kan det vara dags nu? Enligt Geeks WorldWide ska den kommande tv-serien "She-Hulk" (där Ruffalo medverkar) leda in till långfilmen. Och Illuminati sägs dyka upp redan i "Doctor Strange and the Multiverse of Madness" redan nästa år... Att inget av det här är officiellt ännu, det tål dock att upprepas.
| 22 oktober 2021 20:00 |