Spel

Skribent

Lina Svensson

1 augusti 2020 | 20:00

Det populära spelet "Beyond Good & Evil" blir film på Netflix

Ännu ett populärt tv-spel kommer inom en snar framtid kunna avnjutas i film-format på Netflix.
Utannonseringar av filmer och tv-serier som har inspirerats av tv-spel har fullkomligt sprutat ut från de olika streamingtjänsterna en tid nu. Så sent som igår kom beskedet att spelserien ”Sprinter Cell” blir tv-serie på Netflix. En annan serie som inspirerats av spelet “The Last of Us” kommer att släppas på HBO och ytterligare en serie med spelet “Cuphead” som inspirationskälla kommer att släppas på Netflix. Och nu verkar det som att ännu ett populärt spel inom en snar framtid kommer att kunna avnjutas i film-format, även denna på Netflix.
 
Spelet ”Beyond Good & Evil” släpptes år 2003 och blev nominerat till årets spel år 2004. Spelet låter oss få följa reportern Jade som tillsammans med ett minst sagt udda gäng försöker att avslöja en stor konspiration. År 2017 utannonserades en uppföljare av spelet med en maffig trailer på E3, men när detta spel kan tänkas ha premiär är än så länge oklart.
 
Bakom filmprojektet finner vi bland annat Jason Altman och Margret Boylin från Ubisoft samt regissören Rob Letterman (som bland annat har regisserat filmen “Pokémon: Detective Picachu”). Produktionen står än så länge i startgroparna och ännu finns det inget bekräftat premiärdatum. Vi får hoppas att vi inte behöver vänta allt för länge på mer information kring den kommande filmen.
 
Vad säger din magkänsla just nu, kommer denna film att bli en flipp eller flopp?
| 1 augusti 2020 20:00 |