Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2020 | 11:45

Det här ska ”Final Destination 6” handla om

”Jag tror inte någon kommer se på en svängdörr på samma sätt igen.”
Tre saker är en självklarhet i den här världen. Döden, skatter, och att en skräckfranchise aldrig dör.

Idag är det 20 år sedan ”Final Destination” fick sin biopremiär. Rysaren handlade om en grupp ungdomar som lyckades komma undan en flygkrasch, men lärde sig den hårda vägen att ”man kan inte lura döden”. Fyra uppföljare har det blivit med allt mer kreativa och bisarra dödsscener, som fått oss skraja för allt från berg-och-dalbanor till solarier.

Senaste åren har det ryktats om en reboot, och äntligen vet vi lite mer. Filmens producent Craig Perry berättar för DigitalSpy att räddningspersonal kommer stå i fokus.

- Vi leker med idén att nästa film ska utspela sig bland ambulanspersonal, brandmän och poliser. Människor som hanterar liv och död varje dag, och gör val som kan rädda liv eller orsaka andras död. Vi förlitar oss på deras goda omdöme och expertis. Så varför inte sätta dem i en mardrömssituation, där varje val är på liv och död fast för dem själva?
 
"Reboot är ett starkt ord"
 
Om filmen har kopplingar till originalet, eller är en reboot, känns kanske mindre viktigt. Grundidén bakom ”Final Destination”-filmerna går ju att applicera på ständigt nya karaktärer i olika situationer. Filmseriens skapare Jeffrey Reddick kommenterar:

- Detta är ett unikt koncept. ”Reboot” är nog ett för starkt ord, det låter som att man ska ändra på allt. Men det blir helt klart en ”Final Destination”-film (…) Craig är mästare på att komma på galna öppningsscener. Han har berättat om några saker som ska hända och det kommer bli riktigt kul. Det är inte bara en uppföljare gjord för att tjäna pengar.

Och på tal om galna öppningsscener tillägger Craig Perry att:

- Jag tror inte någon kommer se på en svängdörr på samma sätt igen.
| 16 mars 2020 11:45 |