Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 maj 2022 | 10:30

Det här är mobilspelet "Warcraft Arclight Rumble"

Blizzard Entertainment tar sin populära fantasyserie till mobiler, i form av "Warcraft Arclight Rumble".
Det har länge ryktats om att Blizzard Entertainment ska ta sin populära spelserie "Warcraft" till mobiler, vilket bekräftades nyligen med avslöjandet av "Warcraft Arclight Rumble".
 
Det beskrivs som ett snabbt actionstrategispel som är gratis att spela, som släpps någon gång under 2022 till Android- och iOS-enheter.
 
I spelet kämpar du med små Warcraft-figurer i en stor kampanj på 70 banor eller mot andra spelare, där du tar kontroll över arméer bestående av kända karaktärer från seriens historia.
 
 
Blizzard lovar över 65 så kallade "Warcraft minis" och karaktärer från fem spelbara raser (Alliance, Horde, Beast, Undead och Blackrock). Du kommer kunna levla upp din karaktär och låsa upp olika färdigheter.
 
Personligen är jag mer intresserad av det här än "Diablo Immortal", som mest ser ut som ett helt vanligt "Diablo" fast på mobil. "Warcraft Arclight Rumble" ser istället mer anpassat ut för mobiler, med en härligt enkel men charmig grafisk stil.
 
 
Är du peppad på "Warcraft Arclight Rumble" kan du redan nu förhandsregistrera dig på spelets hemsida.
 
Blizzard Entertainment har tidigare nått stora framgångar på mobiler med kortspelet "Hearthstone", så det här har stor potential att bli en hit. 
 
Här kan du se mer av spelet:
 
 
Activision Blizzard har tidigare varit i blåsväder och krävt att företagets vd Bobby Kotick ska avgå och bli ersatt, så ledningen ska ha blundat för de problem som finns på arbetsplatsen och i vissa fall skyddat påstådda gärningsmän från anklagelser gällande sexuella trakasserier och/eller övergrepp.
 
Ser du fram emot att få spela "Warcraft Arclight Rumble"?
| 4 maj 2022 10:30 |