Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2017 | 13:00

Det finns ett mörkt och skruvat manus till ”Gremlins 3”

"Jag hoppas vi får se den filmen snart" säger Chris Columbus.
De senaste åren har filmskaparen Chris Columbus skrivit på ett manus till en tredje ”Gremlins”-film. Nu är han färdig och berättar för Slashfilm att uppföljaren är på gång hos Warner Bros.

- Jag är riktigt stolt över manuset. Det är så skruvat och mörkt som det bara går. Så vi får se. Det pratas om budget och när vi ska filma det. Jag ville återvända till den skruvade känslan i den första filmen. Det blev väldigt lätt för mig att hitta tillbaka dit och börja skriva igen. Förhoppningsvis får vi se den filmen snart.

”Gremlins 3” ska utspela sig 30 år efter originalfilmen, med skådespelaren Zack Galligan tillbaka i rollen som Billy.
 
 
Columbus kommenterade också på en stor fråga som fans har tagit upp genom åren. Om söta fluffbollen Gizmo är orsaken till att alla onda gremlins föds, borde han då dödas?

- En bra observation. Det tas upp i filmen, självklart (...) Det vore nog en bra idé, om man ska vara ärlig. För många människor dör.

Men vi behöver iallafall inte oroa oss för att alla praktiska dockor ska bytas ut mot datoranimerade varelser:

- Det blir tveklöst minimalt med CGI. Men CGI kan hjälpa oss att sudda ut linor och göra dockmakarnas liv lite enklare. Det var brutalt. Varje natt var som ett maratonlopp för dem. Bara i barscenen satt 18-20 människor bakom disken, utan möjlighet att röra sig. Det är ett helvete som CGI kan avlasta lite, men det blir bara dockor, försäkrar Columbus.
 
Första "Gremlins" släpptes år 1984 och följdes av "Gremlins 2" år 1990. Båda regisserades av Joe Dante. 
 
Hur låter en tredje "Gremlins"-film, blir ni taggade? Kommentera gärna.
| 16 augusti 2017 13:00 |