Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

10 april 2014 | 22:01

Det blir TV-serie av "The Librarian"

Skådespelaren Noah Wyles populära "The Librarian"-filmer får en tiodelad TNT-serie med Rebecca Romijn.

MovieZine skrev redan i februari om möjligheterna till att spinoffen "The Librarians" skulle bli av. Då hade inte kabelkanalen TNT bestämt sig än. Men nu står det klart att det blir tio avsnitt och att "X-Men"-stjärnan Rebecca Romijn fått en av huvudrollerna. 

"The Librarians" fokuserar på fyra vanliga människor som har allt annat än vanliga förmågor och som upptäcker att de valts ut av Noah Wyles rollfigur Flynn för att tjäna The Library, ett uråldigt brödraskap förknippad med kunskap och hjältedåd. Kvartetten kommer i serien resa land och rike kring och undersöka märkligheter, bekämpa mångåriga konspirationer och skydda de oskyldiga från den farliga och hemliga magivärlden.

Wyle, som även ses i TNT:s aliendrama "Falling Skies" (tillbaka med en fjärde säsong i juni), kommer regelbundet dyka upp som Flynn och även fungera som en av seriens exekutiva producenter, rapporterar TVLine.

I de tre andra huvudrollerna ses Christian Kane ("Leverage"), Lindy Booth ("Dawn of the Dead") och John Kim ("The Pacific"). John Larroquette ("Boston Legal") ska spela kvartettens ofrivillige beskyddare och Bob Newhart och Jane Curtin kommer reprisera sin roller Judson och Charlene från filmerna.

"The Librarians" börjar sändas i TNT senare i år.

| 10 april 2014 22:01 |