Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

15 maj 2014 | 13:01

Det blir inget "How I Met Your Dad"

Något chockartat kom i går beskedet att "How I Met Your Mother"-spinoffen inte får gå till serie på CBS.

Under en presskonferens meddelade Nina Tassler, CBS nöjeschef, att "How I Met Your Dad"-piloten inte hade funkat för dem.

- Vi försökte få dem att göra om piloten men det kommer inte att ske. Du stöter på den här sortens patrull och hoppas att det ska lösa sig av sig själv, men det gör det inte.

- Jag är förtvivlad, tillade hon.

"Dem" är i det här fallet "How I Met Your Mother"-skaparna Carter Bays och Craig Thomas som tillsammans med producenten Emily Spivey stod bakom spinoffen. I huvudrollen fanns indiestjärnan Greta Gerwig, som skulle spela Sally, en "kvinnlig Peter Pan som aldrig växt upp och som inte har en aning om vart hon är på väg i livet".

"How I Met Your Dad" fick dessutom förra månaden ännu mer uppmärksamhet när det stod klart att Meg Ryan skulle göra rösten till den framtida Sally, precis som komikern Bob Saget gjort för "HIMYM".

Alla trodde därför att saken var biff. Men så bidde det inte.

Enligt nöjessajten Vulture bestod en del av problemet i att två av huvudkaraktärerna inte funkade (ingen skugga över Gerwig dock) och att det som vanligt kommer an på en sak: pengar. Producenterna är villiga att göra om piloten (och betala kostnaderna för densamma) om CBS då garanterar en hel säsong. Men det vill inte CBS gå med på.

Så det är dödläge. Men givetvis kan Bays och Thomas försöka sälja in "How I Met Your Dad" någon annanstans så en strimma av hopp finns kvar.

Vad tror ni om "How I Met Your Dads" chanser? Ledsen för att den inte bli av? Kommentera nedan!

| 15 maj 2014 13:01 |