Skribent

Patrik Jonsson

27 maj 2013 | 19:30

Det blir ingen TV-serie för Ang Lee

Som det ser ut för tillfället så kommer dessvärre inte den nyligen Oscarbelönade Ang Lee ("Life of Pi") att regissera serien "Tyrant" för FX som det tidigare har rapporterats om.

Detta beroende på ett alldeles för späckat schema och en risk för personlig utmattning, ja eller utbrändhet som vi säger i dessa dagar. Serien kommer dock fortfarande att bli av, "Tyrants" skapare och huvudproducent Howard Gordon ("24", "Homeland") har redan gett sig ut på jakt efter en värdig ersättare.

Detta känns naturligtvis jäkligt tråkigt, hoppas nu att Gordon kan hitta en värdig ersättare för serien verkar ju väldigt lovande, speciellt i rätta händer. Eller så kanske Lee ångrar sig på nytt? Kom igen nu Ang, jag vet ju att du kan...

FX har tummat upp pilotavsnittet av Billy Crystals komediserie där Crystal själv, förutom att spela huvudrollen, både kommer att producera och skriva manus. Serien har dessutom fått en titel; "The Comedians". Andra namn bakom serien är Larry Charles ("Curb Your Enthusiasm") och Matt Nix ("Burn Notice"). I "The Comedians" ska Crystal spela en åldrande komiker som tvingas att para ihop sig med en yngre och "hippare" förmåga. Serien bygger för övrigt löst på den svenska serien "Ulveson & Herngren" som sändes här i moder Svea för snart tio år sedan, 2004 närmare bestämt, usch vad tiden går. För övrigt så gillade jag den serien vill jag minnas.

Även CBS har (i sista sekunden) suttit och vickat upp tummarna för komediserien "Bad Teacher" som är precis som det låter en adaption på filmen med samma titel. Ännu en komediserie alltså och detta var en av de serier som CBS velade till att plocka upp under pilotveckan. Ännu ingen upplocking av svenskkopplade "Backstrom" med Rainn Wilson (vilket jag hellre hade sett ske), ifall tåget redan har gått gällande den återstår att se, men mycket talar nog dessvärre för det.

NBC tänker fylla på sommarschemat ytterligare och detta gör de med thrillerserien "Siberia" vilken handlar om en grupp dokusåpadeltagare som skyfflas iväg till en avlägsen meteoritnedslagsplats i Sibirien. Väl där börjar naturligtvis underliga saker på att avslösa varandra. Premiär blir det den första juli. Själv hoppas jag på att NBC passar på att ta med sig sci/fi-dramat "Revolution" för där om någonstans hör den serien hemma; i en avlägsen meteoritnedslagsplats i Sibirien!

Även Starz passar på att ösa på oss ännu en serie i sommar, direkt efter säsongsavslutningen av "Magic City" dyker deras nya historiska dramaserie "White Queen" upp och dagen att ringa in är den 10:e augusti. Serien baseras på de bästsäljande romanerna av Philippa Gregory och kommer att utspela sig under Rosornas Krig i England. Den här sommaren måste sätta något slags rekord vad det gäller sändningar av serier, jag tackar för det.

David Slade ("Hard Candy") tänker tydligen inte nöja sig med att regissera serien "Hannibal" då han i slutet av förra veckan tackade ja till att regissera Syfy:s storsatsning "Helix" som är skapad av en av "Battlestar Galacticas" fäder Ronald D. Moore. Slades regi gäller i första hand pilotavsnittet.

Ja och med denna stjärnglimrande och galaxiga nyhet väljer jag att runda av nyhetsflödet för denna vecka, om ni vill hörs vi igen på torsdag!

| 27 maj 2013 19:30 |