Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 april 2017 | 22:30

Det bästa ur påskhelgens tv-tablå!

Vad ska du göra med all dina lediga tid i påsk? Här är förslagen på vad du ska se i helgen.
Du har slitit och stretat sedan julen och längtat efter den där påskledigheten! Nu när den är här vet du inte vad du ska göra med all din tid. Kanske fjärde och sista säsongen av "Skam" kan intressera dig, eller varför inte en långfilm? Här är ett urval av vad tv-kanalerna bjuder på under påskhelgen!
 
"Ice Age"-filmerna
 
Man blir aldrig för gammal för tecknat! Sedan 2002 har fem filmer hunnit komma ut om urtidsdjuren som måste överleva klimatförändringarna på istiden. De fyra första visas under påsken. Som alla filmer med många sequels håller olika kvalitet, men dessa kan vara riktigt roliga för alla åldrar.
 
"Ice Age" går kl. 12:25, långfredagen, på TV3.
"Ice Age 2" går på fredag kl. 18:15 samt på påskafton kl. 13:00 på TV3.
"Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna" går på påskafton kl. 19:40 och på påskdagen kl. 12:40 på TV3.
"Ice Age 4: Jorden skakar loss" går på påskdagen kl. 19:20 samt på annandag påsk kl 13:30 på TV3.
 
"Harry Potter och den flammande bägaren"
 
"Harry Potter"-filmerna kan man alltid se om! I den fjärde filmen i ordningen är Harry fjorton år och Hogwarts bjuder in andra trollkarlsskolor till en trekamp. Naturligtvis utnyttjar Lord Voldemort tävlingen för att lura till sig "pojken som överlevde" och resa sig till makten igen. Kan ses på långfredagen kl. 15:30 på TV4.
 
"Om påsken"
 
Inled påskhelgens tv-tittande med att förstå varför vi ens firar påsk. Allt handlar inte bara om påskfjädrar, ägg och religion. Går i SVT 1 kl. 19:45 på långfredagen.
 
 
"Godzilla"
 
Om du missade den senaste filmen om monstrens konung Gojira från 2014 är det dags nu. Bryan Cranston ("Breaking Bad") spelar vetenskapsmannen Joe som 1999 förlorar sin fru i en kärnkraftolycka. Åren går och tack vare Joes besatthet med att lösa vad som gick fel har han och den nu vuxne sonen Ford glidit isär. Tillsammans upptäcker de vilken fruktansvärd best som håller på att vakna och ironiskt nog är Godzilla både räddningen och förstörelsen. Går på Kanal 5 kl. 21:00 på långfredagen.
 
"Jurassic Park"
 
Det är bara att välja: monster eller monster. Om inte "Godzilla" faller i smaken finns alltid andra jättebestar, nämligen dinosaurieparken där ett ambitiöst projekt löper amok och utgör en fullständiga livsfara för besökarna. Kan ses både på långfredagen kl. 21:30 och på påskafton kl. 14:45 på TV3.
 
Uppföljaren "The lost world: Jurassic Park" kan ses på påskafton kl. 21:30 och "Jurassic Park 3" går på påskdagen kl. 21:00 samt kl. 15:15 annandag påsk på TV3.
 
"Harry Potter och dödrelikerna: Del 1"
 
Den sista boken om Harry Potter spelades in som två filmer och det här är den första. Harry, Ron och Hermione måste resa land och rike runt för att hitta de mystiska objekt som Lord Voldemort förvarat bitar av sin själ i. Endast genom att hitta och förstöra dem alla kan de förgöra Mörkrets Herre. Filmen ser du på Kanal 5 kl. 17:10 på påskafton.
 
"Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2" går på påskdagen kl. 17:35 på Kanal 5.
 
"E.T. the Extra-Terrestrial"
 
Steven Spielbergs mästerverk tröttnar man aldrig på. Här blir pojken Elliott vän med en alien, men måste hjälpa den att återvända till sin hemplanet. Vi ser också Drew Barrymore som liten flicka! Se den i SVT 1 kl. 15:15 på påskdagen. 
 
"Sagan om ringen: Härskarringen"
 
Frodo Baggins ärver en mäktig ring som måste förgöras inuti Domedagsbergets eldar för att rädda Midgård från Saurons onda krafter. Detta är den första filmen av tre i äventyret. Se den på annandag påsk i TV4 kl. 15:05.
 
"Hobbit: En oväntad resa"
 
I den första av tre filmer kastas hobbiten Bilbo Baggins ut i ett livsfarligt äventyr bortom bergen ihop med trollkarlen Gandalf och ett helt dvärgkompani för att återta deras hem från draken Smaug. Filmerna om Bilbo fungerar som prequels till "Sagan om ringen"-trilogin. Se den i Sjuan kl. 17:55 på påskdagen. 

"Big Hero 6"

En rolig och mysig film för hela familjen om underbarnet Hiro och sjukvårdsroboten Baymax, som kommer allt närmare varann och bildar ett oslagbart gäng med superhjältar. Går på Kanal 5 på påskdagen och annandag påsk kl. 18:05.
 
 
"Skam"
 
Säsong 4 har landat! Det är dags att följa Sana i den sista säsongen av ungdomsserien som tagit världen med storm. Säsongspremiären släpps på påskafton på SVT Play.
 
 Dela med dig i kommentarerna! Vad ska du se i påsk?
| 12 april 2017 22:30 |