Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 mars 2024 | 21:28

Det bästa samurajspelet genom tiderna kommer till PC

Det Akira Kurosawa-inspirerade Playstation-spelet "Ghost of Tsushima" släpps till PC i maj.
2020 var ett riktigt bra spelår med titlar som "The Last of Us Part II", "Final Fantasy VII Remake", "Cyberpunk 2077", "Assassin's Creed Valhalla" – men också det otroligt vackra samurajspelet "Ghost of Tsushima".
 
Som samurajen Jin Sakai måste du försvara den japanska ön Tsushima från mongolernas invasion i början av 1200-talet, men för att klara det måste han samla ihop ett gäng krigare likt i Akira Kurosawas "De sju samurajerna" och använda mindre hedersamma som bryter mot hans hederskod.
 
Nu har det utannonserats att "Ghost of Tsushima Director's Cut" kommer till PC, inklusive expansionen "Iki Island" och flerspelarläget Legends – samt bättre grafik än tidigare.
 
 
Här på MovieZine gav jag spelet betyget 4 av 4 när det begav sig med orden att "jag blir hänförd av de vackra miljöerna, det träffsäkert skildrade Japan och den coola premissen".
 
Sony och Playstation har nyligen gått ut med att de vill satsa på att släppa fler av sina konsolspel till PC tidigare, för att "höja sina intäkter". Playstation-spel som "Marvel's Spider-Man 2", "Horizon Zero Dawn" och "God of War" har släppts till PC flera år efter sin ursprungliga release – men det är något som de vill ändra på.
 
"Ghost of Tsushima" ska likt flera andra stora Playstation-titlar bli film, av "John Wick"-regissören Chad Stahelski. För några månader sedan kunde vi rapportera att manuset för filmen är klart, men vi vet ännu inte när den är tänkt att dyka upp på biograferna.
 
"Ghost of Tsushima Director's Cut" kommer till Steam och Epic Games Store den 16 maj.
 
Ska du spela "Ghost of Tsushima" på PC?
| 6 mars 2024 21:28 |