Skribent

EvaEpic

27 februari 2012 | 16:01

Det bästa från årets tacktal

Missade du något tacktal? Eller var du för trött för att följa galan? Här kommer utdrag från några av vinnarna.

Bland årets vinnare hittar vi Jean Dujardin, Meryl Streep, Christopher Plummer och Meryl Streep. Här är några korta utdrag från deras tal.

Jean Dujardin (Bästa manliga huvudroll)

-   Det är lite roligt för att 1929 var det inte Billy Crystal, utan Douglas Fairbanks som var värd för Oscarsgalan. Biljetterna kostade fem dollar och höll på i ungefär 15 minuter. Tiderna har förändrats - så tack Douglas Fairbanks. Och om George Valentin kunde tala så skulle han säga "Merci beaucoup!"

Meryl Streep om sin vinst (Bästa kvinnliga huvudroll)

-   Jag var så lyrisk. Jag trodde att jag var gammal och blasé, men de ropar ens namn och man går in i något sorts, jag vet inte, vitt ljus. Och det var så fantastiskt. Det var som att bli ett barn igen. Jag menar, jag var näst intill ett barn när jag vann sist - för sådär 30 år sedan. Två av de nominerade var inte ens påtänkta då.

Christopher Plummer (Bästa manliga biroll)

-   Jag har något att bekänna. Redan när jag kom ut från min mors sköte, så repeterade jag mitt tacktal för en Oscar. Men det var längesedan, och turligt nog för er så har jag glömt bort det.

Octavia Spencer (Bästa kvinnliga biroll)

-   Tack Akademin för att ni placerar mig Ii samma rum som den hetaste mannen! (Hon menar såklart Christian Bale som räckte över priset) Tack Steven Spielberg för att du förändrade mitt liv. Snälla, avrunda det här, jag håller på att flippa ur... Jag älskar er, tack så mycket, jag är hemskt ledsen (varpå hon stormar ut samtidigt som hon snyftar okontrollerat).

| 27 februari 2012 16:01 |