Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 december 2021 | 23:55

Denis Villeneuve tacklar ännu en sci-fi-klassiker

Regissören bakom ”Dune” och ”Blade Runner 2049” har bokat in ”Möte med Rama”.
Denis Villeneuve har ju äntligen fått klartecken för att filma ”Dune: Part Two”, den avslutande delen i hans Frank Herbert-adaption. Men sci-fi-världen är full av fina klassiker som han är sugen på att tackla härnäst, och Hollywood Reporter rapporterar att Villeneuve tänker hugga in på ”Rendezvous With Rama”.

Arthur C. Clarke, manusförfattaren bakom ”År 2001” skrev romanen utgiven 1973 (på svenska som ”Möte med Rama”). Handlingen utspelar sig år 2130, och följer rymdutforskare med uppdrag att undersöka ett utomjordiskt skepp som färdas genom solsystemet. Låter som ett utmärkt projekt för regissören som även gett oss den smarta alienfilmen "Arrival" och spektakulärt snygga "Blade Rinner 2049".

”Det är en av de mest intelligenta böckerna i sin genre, som ställer lika många frågor som den ger svar”, kommenterar filmbolaget Alcon Entertainment.
 
Skådespelaren Morgan Freeman, som suttit på rättigheterna i många år, är med som producent. Freeman har länge försökt få till en filmatisering av ”Rendezvous With Rama”, bland annat med David Fincher som regissör. Men vi tackar inte nej till Villeneuve heller...
| 15 december 2021 23:55 |