Film

Skribent

MovieZine

28 oktober 2021 | 10:30

Denis Villeneuve hoppas få göra minst två "Dune"-filmer till

Regissören är sugen på att adaptera "Dune Messiah" när han är färdig med originalboken.
Regissören Denis Villeneuve är redo att stanna kvar på planeten Arrakis i några år till. Äntligen är det klart att "Dune: Part Two" spelas in för premiär hösten 2023 - och med lite tur hugger han sen in på nästa bok i Frank Herberts sci-fi-svit. Han berättar för Entertainment Weekly att en trilogi behövs för att fullfölja Paul Atreides berättelse:

- Jag har alltid tänkt mig tre filmer. Det är inte så att jag vill skapa en franchise, men det här är "Dune", och "Dune" är en enorm berättelse. För att göra den rättvisa krävs minst tre filmer. Det vore drömmen. Att följa Paul Atreides och hela hans historia vore trevligt.
 
 
Frank Herbert skrev totalt sex böcker i serien om ökenplaneten: "Dune" (1965), "Dune Messiah" (1969), "Children of Dune" (1976), "God Emperor of Dune" (1981), "Heretics of Dune" (1984) och "Chapterhouse: Dune" (1985). Den bioaktuella filmen "Dune" (egentligen "Dune: Part One") är en filmatisering av halva första boken, och storyn fortsätter alltså i "Dune: Part Two" som bara nyligen fick grönt ljus. Men Villeneuve inser, precis som läsarna, att Herberts böcker blir knäppare för varje ny del:

- Herbert skrev sex böcker och ju mer han skrev, desto mer psykedeliskt blev det. Jag vet inte om några av dem går att filmatisera. En sak i taget. Får jag chansen att göra "Dune: Part Two" och "Dune Messiah" så är jag lycklig, säger filmskaparen.
 
 
"Dune" släpps på HBO Max den 1 november. "Dune: Part Two" kommer på bio 20 oktober 2023.
| 28 oktober 2021 10:30 |