Film

Skribent

Alexander Svensson

25 december 2023 | 15:00

Zack Snyder flaggar för galenskaper i ocensurerade  "Rebel Moon" - "nästan som en annan film"

Gör dig redo för ohämmad vansinnighet i den förlängda versionen av Snyders sågade rymdopera.
Zack Snyder är inte främmande för att släppa olika versioner av sina filmer. “Batman v Superman: Dawn of Justice” fick exempelvis en förlängd version som generellt sett ansågs vara bättre än bioversionen, och vi har ju alla hört talas om alla turer kring “the Snyder cut” av “Justice League”. Även Snyders nya rymdepos “Rebel Moon - Part One: A Child of Fire” kommer att få en förlängd version, som blir helt ocensurerad på allt vad våld, naket och svordomar heter.
 
Snyder berättar för JoBlo att den längre och ocensurerade utgåvan, som ännu saknar premiärdatum, kommer att skilja sig radikalt från den “Rebel Moon” som redan finns på Netflix.
 
- Den är inte en förlängd version av den här filmen. Det är nästan en helt annan film. Det är nästan ett annat universum som den ocensurerade versionen lever i.
 
Våldsamt värre lär det bli när Zack Snyder får filma rymdkrig helt otyglat.
 
Orsaken till att filmerna är så olika är att Snyder och Netflix ville skapa både en film som var bredare och mer publikfriande, och en film som helt levde upp till Snyders egen vision av vad “Rebel Moon” skulle vara.
 
- Djupt inombords ville jag alltid att “Rebel Moon” skulle vara barnförbjuden, men man inser att med den skala och den budget som filmen kräver så är det inte helt ansvarsfullt att kräva det. Netflix sade: “Vad skulle du säga om vi sade att du kunde göra vad du ville? Gör en version med 11-årsgräns, och sen kan du vara hur galen du vill i en annan version. Vi bryr oss inte.” Det var något jag aldrig upplevt förr.
 
 
Och Snyder verkar, enligt vad han själv säger, ha varit precis hur galen som helst med den ocensurerade versionen av filmen:
 
- Det kommer att bli en galen upplevelse för fansen, för det är en helt knasig, heavy metal, och bisarr film.
 
“Rebel Moon: Part One - A Child of Fire” har i sin första version sågats sönder och samman, men kanske kan den kommande directors cut-utgåvan tydligare förmedla Zack Snyders vision och bli en bättre film. När vi får se den vet vi dock inte, då den alternativa versionen av filmen ännu saknar ett premiärdatum. Filmens uppföljare, “Rebel Moon: Part Two - The Scargiver” har däremot premiär den 19 april. Även den kommer att få en ocensurerad directors cut vid ett senare tillfälle.
 
Kommer du ge den ocensurerade versionen av “Rebel Moon” en chans, eller har Snyder förbrukat allt förtroende?
| 25 december 2023 15:00 |