Film

Skribent

Mats Karlsson

1 juni 2019 | 19:00

Den komplicerade processen med att välja rätt Batman

Vi reder ut de förvirrade rapporterna om Robert Pattinson.
Först rapporterades det om att Robert Rattinson hade fått rollen som Batman, som sedan följdes upp av andra rapporter att även Nicholas Hoult var med i matchen. Vilken rapport var egentligen korrekt? Båda faktiskt.

När det kommer till stora roller slåss branschtidningarna om uppmärksamheten och alla vill själv ha det stora scoopet. När en tidning har ett scoop försöker konkurrenterna "stjäla" uppmärksamheten genom att lägga fram information som oftast förvirrar mer än det klargör.

När Variety först rapporterade att Robert Pattinson var ombord som Batman i Matt Reeves "The Batman" kom Deadline med tilläggsinformationen att Nicholas Hoult var fortfarande aktuell för rollen. En sanning med viss modifikation, även om det inte var en lögn.

I veckobrevet från THR förklarar deras team hur det egentligen ligger till. De skriver att regissören Matt Reeves hade träffat både Hoult och Pattinson för flera veckor sedan och skådespelarna fick då beskedet att rollen stod mellan dem, men att de skulle få genomgå provspelning och kostymtest.
 

MovieWeb visar hur Robert Pattinson kan se ut som Batman
 
Innan dessa tester genomfördes såg man till att slutföra alla förhandlingar, så allt som återstod var en signatur för parterna. Detta gjorde man för att helt enkelt spara tid. Jag skulle vilja dra jämförelsen med att spana in exempelvis en maffig hemmabio-utrustning, man har bestämt sig för att köpa den, men man genonför inte själva köpet förrän man har rett ut eventuella frågeställningar man kan ha.

Pattinson och Hoult gjorda de sista testerna förra veckan, men inget därifrån fick studion och Reeves att omvärdera deras initiala beslut och meddelade således båda skådespelarna (alternativt deras team) under torsdagen att Pattinson var deras Batman. Avtalet mellan Pattinson och studion Warner Bros trädde i kraft så fort detta beslut var taget.
| 1 juni 2019 19:00 |